måndag 31 augusti 2009

Keep on pretending, and hope our luck is never ending

img - förra sommaren (och snälla, snälla, anmärk inte på hur otroligt mager jag var - jag vet redan)
Jag är extremt nervös inför ett möte jag har imorgon. Så nervös så att jag inte kan sova, lyssnar sönder allt med Doherty, hjälper min syster med sin historialäxa och nyss slog in ett stort rosa paket helt utan tejp.

Deep as a secret nobody knows...




När man verkligen behöver prata och berätta världens största av hemligheter så är det gruvligt bra att Alex finns. Jag tycker om mina hemligheter men det var bra att hon listade ut den här för det var obeskrivligt skönt att kunna säga det högt.

söndag 30 augusti 2009

"Man är kär i ett sms"

Vilken superbra helg! Igår åkte vi till Dalarö som sagt; grillade middag, gjorde en tårta till Skippy, badade nattdopp och gjorde andra, allmänt underbara saker. PT sitter dock inne med alla bilder för jag var lat men det dyker kanske upp lite.

Åkte från Dalarö strax innan 11, TJ och jag beslutade oss för att fika var det enda rätta. Visade honom min och CKs talang att få in plastglas i munnen (nej, ni får inte se!). Vidare till Beyond Retro efter en underbar latte, där jag införskaffade en ny kjol.

Summan av kardemumman: BRA helg!


Ny kjol från Beyond Retro.

Skippyboy sjutton år


Idag fyllde världens bästa Skippy 17 år! Vi firade honom inatt, PT har bilderna men, Skippy:

Hoppas att du haft en grymt bra dag och att vi firade dig ordentligt!

Du är världens bästa!

(Min favoritbild av honom.)

fredag 28 augusti 2009

För trötta för grannarna


Dave och jag har käkat kräftor med mina grannar hela kvällen. Det är dock ganska utslitande att gå i skolan så nu ska vi nog sova... Imorgon blir det Dalarö med resten av gänget och vi taggar som sjutton!

torsdag 27 augusti 2009

Mitt hjärtas fröjd och lilja

Jag behövde en uppåtpuff och började fundera på vad som egentligen gör mig glad...










1. Mina vänner gör mig glad. Riktigt lycklig, till och med. 2. Heliumballonger på vift blir man glad av, såklart. 3. Att jag praktiskt taget kan läsa den här pojkens tankar eftersom jag kan varje min och drag i hans ansikte gör mig glad på ett vis. 4. Sådant där annat fint. 5. Åka tunnelbana mellan Gamla stan och Slussen gör mig alltid sprittig i kroppen. 6. Kyssar. Bilden är från Le Love. 7. Ord gör mig fruktansvärt glad. 8. Blir alltid glad av Johan och hans gitarr.
9. Något som, om möjligt, skulle göra mig ännu gladare är en röd termos...

Mamma kom hem med rosor åt mig idag. För lite allt möjligt och matteresultatet, sa hon. Tack mamma!

I övrigt har dagen bestått av Idé och kulturhistoria A som verkar riktigt roligt, CK och jag är taggade! Samt företagsekonomi i 2,5 timmar. Hmm...

Sömndruckna ögon

Kunde sova till halv 7 idag, hurra! Nu har jag drygt en timme på mig att äta frukost (CK skickade just en sms-påminnelse om att jag ska äta, thanks babe!)

Idé och kulturhistoria står på tapeten och det ska bli väldigt intressant! Davinho och jag diskuterade igår hur skönt det egentligen vore att få lite uppgifter snart. Men det lär vi ångra att vi sade.
Nu: klädbyte (igen..) och frukost med min nya kopp!
Johans klocka, mest för att jag inte har en annan bild att bjuda på.

onsdag 26 augusti 2009

Hemlighetsfulla saker på skrivbordet

Jag kom hem ganska sent efter att först ha varit med David och sedan fikat iväg Frida, som sagt var. Fick resultatet från matteprovet och nu är jag stolt över mig själv! Upptäckte inte förrän nu, när jag ska läsa Tillsammans är man mindre ensam, som CK lånat mig, att det stått en vit plastpåse på skrivbordet hela dagen.
Mormor kikade förbi i eftermiddags visade det sig. Och i påsen låg en ny kopp som jag fått av henne. Den är blå och ni borde veta vid det här laget hur mycket jag tycker om koppar. Jag ska äta flingor ur den. I koppen låg femtio kronor. Ibland är hon väldigt fin, min mormor!

tisdag 25 augusti 2009

Tearful goodbye

Vår älskade Frida ska fara iväg till Chicago på lördag. I tio långa månader! Vi hade avskedsfika idag.

Mimmi var där, hon är en ängel som kämpat hårt med Fridas avskedspresent.

Tess, halva jag och Fritch.

Två fina tjejer.

Jag kommer att saknar dig otroligt mycket, Frida!!
Hur tar man ordentligt avsked? Vi har för farao känt varandra i åtta år! Hoppar tio månader känns som tio veckor. Fast jag vet att du kommer ha det underbart.
Amanda var såklart också där. Men hon är så underbar och vacker (jo, det är du!) så hon kan tyvärr inte visas upp här.

Dagdrömmar

img source - je ne sais pas
Idag på pendeltåget satt jag och lyssnade på Georges Moustaki. Allt kändes väl sådär, tills jag slöt ögonen och drömde mig bort till ett pendeltåg som gick genom Paris förorter istället för Stockholms. Plötsligt översattes allt bakgrundsmummel till franska, slustationen var Saint-Germain istället för Kungsängen och till och med kaffefläcken på min vita tröja blev lite mer romantisk.

Det är så det får bli

Åh. Jag hatar när sl.se inte syncar med mina skoltider. Varför inte liksom? Hej i-lands problem!

Nu är jag framme med Vickis i skolan, en halvtimme innan vi börjar... Score!
Dagen: Svenska B, Naturkunskap, Psykologi A och Idrott..

måndag 24 augusti 2009

Längtan efter en röd termos

Jag höll just på att frångå en av mina starkaste principer. Dricka juice direkt ur förpackningen... Sedan gav jag mig själv en örfil och gick vidare i livet. Med ett glas.

Världens bästa dag med Johan idag. Jackinköp, två väldigt goda koppar te och en längtan efter en röd termos. Har spenderat kvällen framför symaskinen med hans fina väska. Tack för idag, Johan!

Nu ska jag sova, upp igen om drygt fem timmar.
Utsikt från Johans köksfönster. Jag älskar att jag känner mig hemma där.

söndag 23 augusti 2009

Fifteen times a day now

img.

Jag önskar att jag var fantastisk på alla sätt det bara går.

Förortsungar


Vi kanske inte är ett gäng riktiga ghettobarn, men vi försöker i alla fall.

Coldplay

22 augusti, dagen då Coldplay skulle spela på Stadion hade känts så väldigt avlägsen. Fast plötsligt var den här. Som vi längtat, lyssnat och längtat lite till! Ändå stod jag där och kunde inte riktigt fatta att de faktiskt spelade, att jag såg dem live förrän just i slutet när The Scientist spelades. Jag grät. De var fantastiska! Helt otroligt fantastiska.
Överraskande bra White Lies inledde kvällen.
Sedan kom de.
Det sprutade konfettifjärilar över publiken under Lovers in Japan. Jag har en lila, glansig fjäril i min plånbok och det är tack vare Racer som den ligger där.

Pojken med instrumentet

Som ni säkert ser så var Garagepartyt underbart nice! Det finns mycket, hemskt mycket, att säga om det men underbart nice får sammanfatta det hela.

Idag har jag varit med Pojken med instrumentet. Det är så underligt, vi har träffats två gånger och han har aldrig varit här förut, men det känns som om vi känt varandra hur länge som helst. Han åker bort snart och det blir jobbigt.

Imorgon börjar ju skolan på allvar, företagsekonomi, CK och jag är sååå taggade. Nej, det ska bli rätt bra att sysselsätta sig med allvarliga saker och ting, ärligt talat. Jag lär dock ta tillbaka att jag skrev det där om två veckor...

Just nu ska jag hitta sladden till mobilen och sedan ska jag berätta om Coldplay.

Garageparty!



Vi signade en ballong.

Jag och Johan.

Jacob var självklart där. Fråga mig inte vad han ätit...

Gusten var hemma hos mig för första gången!

Ibland blir det suddigt...

lördag 22 augusti 2009

Hagaparken





Bilder från gårdagens aktivitetsdag.

fredag 21 augusti 2009

TipsTipsTips!

Jag och sömnlösheten firar en vecka tillsammans, så jag tänkte sammanställa en lista med saker som funkar, och inte funkar, när man vill sova. Enjoy!


Detta fungerar inte:
  • Musik (dock kan jag säkert 60 Winnerbäck-låtar utantill just nu, Annexet ska akta sig!)

  • Böcker (jag har läst ut jag vet inte hur många)

  • Mardrömmar

  • Sovsällskap (man blir bara avundsjuk)

  • Duschar

  • Kaffemissbruk (ganska självklart, men visste ni att det leder till att man ligger lutad över toasitsen så fort man försökt äta någonting?)

  • Konstant smsande (tack för att det finns fler än jag som har en värdelös dygnsrytm)

Detta funkar:

  • Att somna i gryningen med utsikt över hela Mälaren (tyvärr är det inte jag som bor så)

  • Att knappt äta något på hela dagen så att man inte somnar, utan svimmar, av näringsbrist (dock tyckte inte mamma att det var en lika bra idé, så när jag var för borta för att orka lyfta huvudet från madrassen upp till kudden tvingade hon i mig mat)

A wish for a clearer view

God morgon. Jag är som sagt inte redo för tidiga mornar.. Stackars CK har knappt sovit alls och jag har fixat en termos under armen med kaffe.

Ikväll blir det Garageparty i mitt garage och det blir däremot ganska så nice!

torsdag 20 augusti 2009

"Buttercup, don't break my heart"


Vi började skolåret med en fika på Wayne's.


Johan.


Linda.

Yours truly och Aleval.

Fanny är så cool.

Hämnd serveras bäst kall. Men CK är ändå het.

Jag är kär i den här killens hår. Det är något av det finaste jag vet.




Skolångest.
Note to CK: jag vet att du inte tycker om den extra kramen men jag vägrar låta bli att ge dig den. Du förtjänar alla världens kramar och om det inte vore så svårt att plugga, äta och allt annat sådant så skulle jag alltid krama dig. Även om du skulle hata det.
Imorgon blir det aktivitetsdag för hela skolan som CK och jag hjälper till att hålla. Jag är just klar med mina förberedelser och ska upp om 6 timmar. Jag är inte redo för detta... Sov gott.