torsdag 28 januari 2010

Motivation


Min bakgrundsbild på datan syns ovan, jag behöver träningsmotivation. I min nyskrivna veckoplanering står förutom minst två prov per vecka också minst en "FEST!!!". Det är sånt man behöver, när det istället för vår kommer mer snö och man till skillnad från alla andra som verkar rycka upp sig är på väg neråt, neråt, neråt. Jag envisas med att gå omkring i tolvcentimetersklackar på Stockholms skridskobanor när alla andra helst inte går ut alls. För jag ska inte neråt, jag ska uppåt!

This one is for you, babe



PUSS, CK!

balloons

Jag tycker väldigt mycket om ballonger. Fråga mig inte varför. Jag skulle snatta en halv godisaffär för en luftballongsfärd, luftballonger är något av det mest fantastiska jag vet. Men ballonger i allmänhet. Jag har en mapp på datorn som heter ballonger och där sparar jag bilder på dem som jag hittar. Finfina grejer, jag är en samlare.


Sömnen kommer som en dröm, tur/retur



Åh, vad dum den här dagen är. Tänk vad skoj att sitta uppe till nattetid och studera, somna utmattad med ett stundande prov direkt på morgonen därpå, bli väckt av hunden klockan fem och sedan inte kunna somna om, dra sig upp ur sängen för att göra den vetenskapliga upptäckten att förkylningen slagit till som en blixt från klar himmel, masa sig till provet ändå, nästan somna i stolen omringad av Barockens konst och sedan kämpa sig hem igen genom snöstormen.

Kul. Nu ligger jag dock i sängen igen, mol alena fram till kvällningen, så skönt! Tack och lov för Gusten, som gav mig 500 Days of Summer och vaniljyoghurt. Hellre nu än nästa vecka ju!

onsdag 27 januari 2010

Tystnad i Tyskland med Ryssland av dom Tyska Ryssarna


En bild säger mer än tusen ord, men jag kan ändå nämna att det här har varit en väldigt händelselös dag.

tisdag 26 januari 2010

Det är därför vi två passar bra

tumblr.com
Tankesnurra.

Jag kan inte lära mig hans nummer utantill, det är ingenting, jag måste sluta blåsa såpbubblor, stackars mitt hjärta med skrapsår, bloggar är bättre än skolarbete, det ska bli vår och jag ska cykla, vi förtjänar inte alls varandra, flätor får det bli, tröjan upp och ner precis som känslor, ge mig en latte.

måndag 25 januari 2010

Jag vill bara att du tar det chill nu

Det löser sig, hakuna matata, manãna manãna, softa med livet, ta't lugnt tjejen, andas grabben, en sak i taget.

Jag har fem-sex inlämningar den här veckan, stressen står mig upp i halsen men någonstans har något förändrats. Jag hinner det jag hinner, resten får vänta. En deadline är bara en deadline, att slippa panikångesten är viktigare. Det kan vara hjärtklappningen jag fick på pendeln förra veckan på grund av för lite sömn, för mycket stress och två liter kaffe som var nådastöten mot den där lilla rösten som tjatar inuti mitt huvud om att jag alltid måste klara allting i tid, superbt och till vilket pris som helst.

Det krävdes en near-life-experience (near-death för er som inte sett Fight Club) för att jag skulle inse att det inte är universums undergång att missa en deadline, betyg kan alltid hämtas upp och det viktigaste är inte att överleva, det viktigaste är att verkligen leva.

Allt löser sig alltid, kanske inte alltid på ett bra sätt, men löser sig gör det.

söndag 24 januari 2010

Sick of it


Inaktivitet. Vad kan jag säga?

CK är galet snygg i luggen! Fem getingar. Jag är lite sådär halvful, förkrossad, sårad, arg någonstans långt långt inne och grymt taggad på att dra till Vemdalen om en vecka och två dagar.

Jag är väldigt trött på att bli tagen för givet. Jag är trött på sms fyllda med rad efter rad med tomma ord. Jag är trött på att jag lägger all min energi på andra som ger så lite tillbaka. Det är skillnad på att bry sig och på att uppskatta. Jag tycker inte att jag förtjänar det här från vanligtvis fina pojkar som jag tycker så mycket om att det faktiskt gör riktigt ont just nu. Hela tiden. Varje dag. Skärp er.

Världen gör helt klart bäst i att lämna mig ifred. Jag tänker hålla mig till mina flickor ett tag.

enkelv

img src unknown
Det här är min nya vecka, först klippte jag lugg, snart blir det ny hårfärg men det bästa är nog ändå min nya favoritblogg. Så sataniskt fint skrivet, och jag kan inte förstå att hon som skriver går i nian. Hon är bara femton år och då ska man säga saker som "Jag tänkte att 'nu är jag så full så det är bara att köra, jag kommer inte komma ihåg något imorrn ändå', och så gjorde jag en massa pinsamma, hemska saker. Problemet är att jag kommer ihåg allt", inte skriva helt klockrena texter om Stockholm och pojkproblem och kärlek.

Jag tänkte att eftersom den här bloggen ligger nere för räkning för tillfället, så borde ni börja läsa den här istället. För hon verkar vara en riktig drömflicka och jag önskar att hon aldrig börjar gymnasiet och får för lite tid för att skriva sådär vackert.

lördag 23 januari 2010

Bangbang, I've got red eyes


Förändring. Förlåt för hur mitt ansiktsuttryck uttrycker sig.

fredag 15 januari 2010

You’ve got to stand up for yourself, or there’s no point being on the planet.

Jag är så arg så jag skakar. Skulle behöva en promenad runt Skeppsholmen men jag har inte tid.

onsdag 13 januari 2010

J vs D

Facebooks bästa konversation:
Joint: "The friendship that can cease has never been real." - Saint Jerome.♥
David: "Go, go, go shawty, it's your birthday / We gon' party like it's yo birthday"- 50 cent. hehe

tisdag 12 januari 2010

Your Unheard Secrets

Det här är en av de finaste bloggarna jag vet. Varför? Därför:

Vissa saker gör ont att läsa, vissa får en att le och vissa känns det som om man skrivit själv.

måndag 11 januari 2010

Frustrationen

bild via tumblr.
Fy farao vad jag längtar. Satt på tåget hem och kom på bästabästabästa picknickstället. Vore grymt nice. Vore så himlans fint och underbart! Planerar redan. I slutet av April kan vi köra. God damn it.

söndag 10 januari 2010

Farliga saker


Well I guess you had me fooled for a while,
With your come-on looks, and your Mona Lisa smile.
But your rock'n'roll is getting out of time, to me,
Go sing your lines to someone else, that someone else may be,
The fool you always thought you saw in me.

Åh, jag hatar när man känner igen sig som mottagaren i låttexter. Till exempel är jag nog den där tjejen med "Mona Lisa smile" och det får en ju att se saker ur ett annat perspektiv än ens egna. Och andras perspektiv är nästan aldrig bra, de gör bara att det tar längre tid att komma över saker&ting.

Ambition 010, nu kör vi


Hej. Här sitter jag och skriver min engelska analys medan Elvis Costello säger att det finns många fiskar i havet. Det är väl sant. Nu ska jag börja min ambitiösa era, you'll like it.

du är dum i huvudet ibland. på riktigt alltså. men det blir jag också runt dig.

fredag 8 januari 2010

Det finns alltid någon som är bättre


Jag har sagt det förut, men eftersom jag sitter och pluggar igen och har samma krav på mig själv som vanligt så är jag där igen. Jag vill lämna in min litteraturanalys till min engelsklärare och jag vill att hon ska läsa den och fastna i den och tänka att "herregud, jag har aldrig tänkt på att man kan analysera en roman på det här sättet". Med en positiv underton såklart. Jag vill kunna skriva som författaren jag analyserar - Oscar Wilde - och jag vill kunna skriva som han som fick mig att uppskatta poesi och jag vill kunna skriva så att folk börjar skratta av förvåning. Jag vill kunna skriva rått och mjukt på samma gång och jag vill kunna få folk att le åt tragedier. Jag vill kunna skriva om något otroligt enkelt och vanligt ämne och alla som läser ska inse att jag egentligen behandlar ett helt annat.


Jag nöjer mig inte med att mina texter blir bra, jag vill att de ska vara banbrytande. Fram tills dess kommer jag aldrig vara nöjd med vad jag skriver, hur fint och rakt-på-sak och djupt det än är.

torsdag 7 januari 2010

A splendid chap

Vi har pluggdag, så en video på vår kärlek får räcka.

onsdag 6 januari 2010

Fin tisdagskväll

Esther är väldigt gullig på alla sätt och vis, och nu är hon 18 också!
Jag kom på i eftermiddags, när jag åkte hemåt, att jag aldrig någonsin haft en tråkig stund med den här tjejen. Det är väldigt bra jobbat, speciellt när man känt varandra i över fem år. Hon är helt enkelt jävligt bra den där Elina.

tisdag 5 januari 2010

Tonight's gonna be a good night

Från Barca, bild från snyggaste Emelie

Som ni ser använder jag förra årets mest uttjatade låttext som rubrik, man ska antingen vara först eller sist. Ikväll ska jag ut på äventyr på andra sidan stan - Esther fyller 18 och Elina är bara allmänt cool. Ses i förorterna!

Wishlist


lördag 2 januari 2010

Barcelona

Det är lite för tidigt efter resan med alldeles för många intryck på otroligt kort tid för att jag ska kunna skriva mer om den än något jag sa till Anna (toppentjej!) på flygplatsen på väg hem: "Jag är så trött på killar så att jag inte skulle bry mig om självaste Robert Pattinson kom fram och flirtade med mig..."
Allt som allt var det en helt galen, förbannat rolig och helt oförglömlig helg, tack tjejer!